Wat is het ISP-opleidingsprogramma

Het ISP-opleidingsprogramma ondersteunt, begeleidt en coacht veertig fellows in hun ontwikkeling tot implementation science practitioner aan de hand van een eigen implementatieproject. Het opleidingsprogramma biedt een actieve leercontext waarin fellows met elkaar vertrouwd raken om uit de comfortzone te komen, als het nodig is buiten de lijntjes te kleuren, elkaar helpen en steunen en waar ruimte is voor ontspanning.  

Het implementatieproject is de proeftuin voor het geleerde in de praktijk. Het internationaal erkende implementation science practitioner profiel wordt gebruikt voor de competenties die professionals nodig hebben. Deze invalshoeken vormen de basis van het programma met vier lijnen: 

  1. Competenties en persoonlijke ontwikkeling 
  2. Implementatie onderzoek, modellen en methoden uit wetenschap en praktijk 
  3. Nederlandse gezondheidszorg in transformatie 
  4. Portfolio en reflectie op implementatieproces eigen casus en persoonlijke leerweg 

 

Het opleidingsprogramma duurt achttien maanden en bestaat uit een mix van leervormen die optimaal afgestemd zijn op kennisoverdracht, toepassing op en in eigen praktijk, intervisie en consultatie. We sluiten af met een eindevent dat breed toegankelijk is voor implementerend Nederland. 

De veertig fellows vormen gezamenlijk een leergemeenschap en worden ondersteund voor het projectteam ISP, moderatoren en sprekers. Ook bestuurders, directeuren en teamleden uit de organisaties van de fellows worden actief betrokken in het opleidingsprogramma.  

De totale omvang van het opleidingsprogramma bestaat uit 15 ECTS punten (420 studie uren).